Körömpörkölt bográcsban

Körömpörkölt bográcsban

...

Hozzávalók:

3 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 15 dg sertészsír, 2 db babérlevél, 4 dg paprika, 5 g köménymag, 2 db paradicsom, 2 kg sertésláb, só, bors, 1 kg burgonya

Elkészítés:

A darabolt sertéslábakat folyó víz alatt jól lemossuk, hogy ne kerüljenek csontszilánkok az ételbe! A bográcsban felforrósítjuk a zsírt. Beletesszük a vöröshagymát és aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és 2-3 percig együtt pirítjuk, majd beleszórjuk a pirospaprikát. Hozzáadjuk a paradicsomot, és 1-2 percig folyamatos kevergetés mellett összefőzzük. Beletesszük a sertéskörmöket, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Fűszerezzük. Kis láng fölött kb. 3 óra alatt készre főzzük. Az elpárolgó vizet a főzés utolsó fél órájáig pótoljuk. Ha már a csontokról szinte magától lejön a bőr, és a hús, már ne adjunk hozzá több vizet, hanem tegyük bele a burgonyát, hagyuk hogy besűrűsödjön, és szép sűrű zaftot kapjunk.

Jó étvágyat!