Khachapuri

Khachapuri

...

Hozzávalók a tésztához:

1/2 kg liszt, 1/2 cs szárított élesztő, 2 dl langyos víz, fél tk cukor, 1 tk só, 1 k zsír

Hozzávalókk a töltelékhez:

450 gr darált sertéshús, 1 hagyma, só, bors, paprika, kömény, coriander, 15 dk mozarella, 2 sült kápipaprika, 1 szál zöldhagyma, tojás, 5 dk trapistasajt

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 10 percig dagasztjuk( géppel), ha a tészta még kér vizet adunk hozzá. Ha kész hagyjuk kellni kb 40 percet.Osszuk 3 részre, nyujtsuk ki kerekre, majd töltsük meg a szélét mozzarellával és sült paprikával. Adjunk neki hajó formát.A hust keverjük össze a füszerekkel és a felaprózott hagymával, fokhagymával, sozzuk, borsozzuk, majd töltsük meg a tésztát vele. A tetejére szórjuk a sajtot és ezután üssük rá a tojást. 180 fokos sütőben 25 percig süssük, majd ha készen van megszórjuk felszeletelt zöldhagymával.

Jó étvágyat!