Kaviár és füstölt lazac fehér paradicsommártásban, sárga paradicsomkocsonyával

Kaviár és füstölt lazac fehér paradicsommártásban, sárga paradicsomkocsonyával

 4 személyre

Hozzávalók a paradicsommártáshoz:

40 dk paradicsom, só

A paradicsomot ledaráljuk és gézzel bélelt szűrőbe tesszük. Két órát hütőbe rakjuk és hagyjuk lecsepegni. Aztán finoman megnyomkodjuk belőle a maradék levet is.

Hozzávalók az ecetes hagymához:

10 dk hagyma, 4 k fehér balzsamecet, 1 k édesítő

A hagymát a cukorral és az ecettel vizben odatesszük főlni. Mikor kicsit megpuhult készen van.

Hozzávalók a sárgaparadicsom kocsonyához:

2 sárga paradicsom, 1 zselatinlap

A paradicsomot ledaráljuk és kézzel bélelt szűrőbe tesszük. Két órát hütőbe rakjuk és hagyjuk lecsepegni. Aztán finoman megnyomkodjuk belőle a maradék levet is. A zselatint hidegvízbe áztatjuk , majd hozzákeverjuk a felmelegített paradicsomléhez. Hűtőben 3 órát hütjük.

Hozzávalók: 

2 tojás, 4 fajta kaviár( izlés szerint), 10 dk füstőlt lazac, kaporlevél, petrezselyemlevél, salátalevelek, paradicsom, szénhidrátcsökentett kenyér

Elkészítés: 

A paradicsomot leforrázzuk majd leszedjük a haját, a tojásokat megfőzzük és a lazacot kockákra vágjuk. A tányérba beleöntünk egy keves fehér paradicsommártást, beleteszük a hagymát, tojást, lazacot . kaviarral és levelekkel díszítjük.

Jó étvágyat!