Hozzávalók a paradicsommártáshoz:
40 dk paradicsom, só
A paradicsomot ledaráljuk és gézzel bélelt szűrőbe tesszük. Két órát hütőbe rakjuk és hagyjuk lecsepegni. Aztán finoman megnyomkodjuk belőle a maradék levet is.
Hozzávalók az ecetes hagymához:
10 dk hagyma, 4 k fehér balzsamecet, 1 k édesítő
A hagymát a cukorral és az ecettel vizben odatesszük főlni. Mikor kicsit megpuhult készen van.
Hozzávalók a sárgaparadicsom kocsonyához:
2 sárga paradicsom, 1 zselatinlap
A paradicsomot ledaráljuk és kézzel bélelt szűrőbe tesszük. Két órát hütőbe rakjuk és hagyjuk lecsepegni. Aztán finoman megnyomkodjuk belőle a maradék levet is. A zselatint hidegvízbe áztatjuk , majd hozzákeverjuk a felmelegített paradicsomléhez. Hűtőben 3 órát hütjük.
Hozzávalók:
2 tojás, 4 fajta kaviár( izlés szerint), 10 dk füstőlt lazac, kaporlevél, petrezselyemlevél, salátalevelek, paradicsom, szénhidrátcsökentett kenyér
Elkészítés:
A paradicsomot leforrázzuk majd leszedjük a haját, a tojásokat megfőzzük és a lazacot kockákra vágjuk. A tányérba beleöntünk egy keves fehér paradicsommártást, beleteszük a hagymát, tojást, lazacot . kaviarral és levelekkel díszítjük.
Jó étvágyat!