Kapros húsgombócok fűszeres paradicsommártássban

Kapros húsgombócok fűszeres paradicsommártássban

....

Hozzávalók:

30 dk vegyes darálthús, 3 k prézli, 1 tojás, 1 k reszelt parmezán, só, bors, petrezselyem, kapor, 2 cikk fokhagma

3 paradicsom, 3 dl paradicsomlé, só, bors, oregánó, bazsalikom, 2 cikk fokhagyma, 1 hagyma, 10 cm póréhagyma, petrezselyem

Elkészítés:

A darálthúshoz keverünk minden hozzávalót, jól elkavarjuk a fűszereket és kevés olajon megsütjük. Félretesszük míg a szósz is kész.
Egy serpenyöbe beletesszük a felaprózott hagymát, fokhagymát paradicsomot, ha megsült hozzáadjuk a paradicsomlevet, fűszerezzük sóval, borssal és oregánóval. Hagyjuk 30 percet lassú tüzön főlni. Tegyük a húsgolyókat a szószba, szórjuk meg parmezánnal és petrezselyemmel, majd tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!