Káposztás lángos

Káposztás lángos

...

Hozzávalók:

1/2 kg liszt, 1/2 cs szárított élesztő, 2 dl langyos víz, fél tk cukor, 1 tk só, 3 k zsír, savanyúkáposzta

Elkészités:

A lisztet tálba szitáljuk. A közepére mélyedést formázunk, beleöntünk kevés langyos  vizet, beleszórjuk az élesztőt, meghintjük egy kis cukorral, majd felfutatjuk. A hozzávalókat összegyúrjuk, 10 percig dagasztjuk( géppel), ha a tészta még kér vizet adunk hozzá. Ha kész hagyjuk kellni kb 40 percet, majd annyi darabra osztjuk, amennyi lángost szeretnénk készíteni. 2 kanál zsíron egy kicsit süssük át a savanyúkáposztát. A kis gombocokat kinyujtjuk, a közepére halmozzuk a káposztát és betürjük az oldalait. Keves olajban kisütjük.

Jó étvágyat!