Hólabda

Hólabda

Nagyim és édesanyám sütieinél nincs is finomabb!

Hozzávalók:

5 tojás sárgája, 7 tojás fehérje, 7 k cukor, 5 k liszt, 7 k kakaó, 1 kk sütőpor, kókusz

Krémhez:

2 tojás sárgája, 3 k liszt, 1/2 l tej, 1 vaniliacukor, 10 dk cukor, 10 dk vaj

Csokimázhoz:

20 dk étcsoki, 50 dk vaj

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A két tojás sárgáját félreteszük a krémbe. A fehérjétől és a cukorból kemény habot verünk. A sárgaját és a sütőport jól összekeverjük mig kifehéredik, aztán összekeverjük és hozzáadjuk a lisztet és a kakaót majd óvatosan kavarjuk, hogy ne törjük a habot. Tepsibe tesszük, 180 fokos előmelegitett sütőben kb 20-25percig sütjűk. Szuropróba, ha még a fogvájó nedves hagyjuk a sütőben. Haguk kihülni teljesen.

Keverjük ki a  tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral. adjuk hozzá a  lisztet és a tejet, majd sűrítsük be. tegün rá egy zacskót, hoy ne képződjön kéreg a tetején és hagyuk ezt is kihülni teljesen. keverjük habosra a vajat és ezt is adjuk a kihül krémhez.

Egy 5 cm átmérőjű szagatóval szurjuk ki a korongokat, és vágjuk ketté öket. Ragaszuk össze a két korongot a krémmel és a körbe is kenjük meg, majd forgassuk meg a kókuszreszelékben. Tegyük a hütőbe míg meg nem dermed. 

A csokimázhoz a csokit és a vajat tegyük mikróba 1,5 percre, aztán jól kavarjuk el. Ez a máz kerül a tetejére.

Jó étvágyat!