Harmatcseppes túrótorta

Harmatcseppes túrótorta

Kezdő háziasszonyként szeretek kipróbálni új és különleges ételeket, desszerteket. Ez nálunk örök és megunhatatlan kedvenc lett!

Hozzávalók a tésztához:

8 dkg Rama, 8 dkg cukor, 20 dkg liszt, 1/2 cs. sütőpor, 1 tojás

Hozzávalók a túrókrémhez:

50 dkg túró, 15 dkg cukor, 1/2 l tej, 0,5dl olaj, 1 egész tojás, 2 tojás sárgája, vaníliás pudingpor
tetejére:
2 tojásfehérje, 2 kanál cukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és egy 26 cm kapcsos tortaforma aljára lapogatjuk. Pereme ne legyen, de töltse ki a formát. A túrókrém hozzávalóit először csak kevés tejjel botmixerrel krémesítjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet is. Ráöntjük a tésztára és betesszük a 180 fokos sütőbe, addig sütjük, amíg megszilárdul a túrókrém, ne lötyögjön a közepe se. Ekkor rátesszük a cukorral felvert tojásfehérjét és még 10-15 percre visszatesszük a sütőbe.

Ha kész, még melegen lefedjük, úgy hűtjük ki. Így a lecsapódó gőz cseppek formájában a torta tetejére rakódik le. Amikor kihűlt szeleteljük és már tálalhatjuk is.
Nagyon finom vendégváró sütemény, a cseppektől igazi különlegesség.

Jó étvágyat hozzá!

Koncz-Bertics Ilona receptje.