Hozzávalók:
2 fej hagyma, 50 dk sertéshús,2 zellerszár, 20 dk gomba, fél kg érett paradicsom vagy 1 konzerv hámozott paradicsom, 50 g olivaolaj, só, bors, ujjnyi vastag húsos szalonna, 2 k ketchup, 1 k fokhagymapor, 2 babérlevél, oregánó, bazsalikom, 1 cs spagetti, 15 dk trapista sajt
Elkészítés:
A hagymát, gombát és a zellert daráljuk le, majd külön keverjük össze a sertéshúst a szallonával. Egy magas falú serpenyőbe, süssük zsírjára, majd adjuk hozzá az olivaolajat. Először a zöldséget fonnyasszuk meg a zsiradékon, majd adjuk hozzá a húsokat is. Körülbelül 30-40 percig főzzük össze a hozzávalókat. Ne ijedjedjünk meg, ha teljesen elfő minden lé az alapról, csak öntsük fel egy pohár vízzel, és rottyantsuk össze az alapot. Most már csak a paradicsom van hátra. Öntsük a paradicsomot a szószba, fűszerezzük a sóval, borssal, bazsalikkommal és oregánóval, babérlevéllel, tegyünk fedőt a lábosra és közepes hőmérsékleten legalább másfél órán keresztül főzzük az ételt.
A tésztát főzzük meg bő, sós vizben, majd tegyünk rá szószt és reszelt sajtot.
Jó étvágyat!