Hamburger hússal töltött zsömle

...

Hozzávalók hamburgerhúshoz:

1/2 kg darált sertéshús, só bors, gruyer sajt, 1 tojás, szezámmag

Hozzávalók a zsömléhez: 

1/2 kg liszt, 1/2 cs szárított élesztő, 2 dl langyos víz, fél tk cukor, 1 tk só, 3 k zsír

Elkészítés:

A lisztet tálba szitáljuk. A közepére mélyedést formázunk, beleöntünk kevés langyos  vizet, beleszórjuk az élesztőt, meghintjük egy kis cukorral, majd felfutatjuk. A hozzávalókat összegyúrjuk, 10 percig dagasztjuk( géppel), ha a tészta még kér vizet adunk hozzá. Ha kész hagyjuk kellni kb 40 percet, majd annyi darabra osztjuk, amennyi zsömlét szeretnénk készíteni. A hamburgerhúst semmi fűszerezés nélkül megformázzuk, nem matassuk sokat mert akkor nagyon kemény lesz, sózzuk, borsozzuk a felületét, és grillen süssük meg, ezzel töltjük be a zsömléket egy egy szelet sajtal a tetején. A tészta tetejét tojással kenjük meg, és szórjuk meg szezámmaggal. 19 fokos sütőben 30 perc alatt süssük aranybarnára.

Jó étvágyat!