Hozzávalók:
15 dk zabpehej, 5 dk kesúdió, 5 dk mandula, 10 dk szárított gyümölcsök( áfonya, sárgabarack, mazsola, szilva)
A szószhoz:
10 dk cukor, 1 dk sűrített tej, 1 dl tejszín
Tálaláshoz:
2 dl joghurt, áfonya, menta
Elkészítés:
A zabpejhet, a magvakat és a száritott gyümölcsöket összekeverjük. Közben elkészítjük a szószt. A cukrot megkaramelizáljuk majd hozzáadjuk a sűritett tejet illetve a tejszínt. Addig keverjük míg a karamell el nem olvad. Ezt ráöntjük a zabkeverékre. Jól elkevarjuk, hogy a szósz mindenhova eloszlodjon. 180 fokon 20 percig sütjük.
A joghurtot tálba szedjük, majd rákanalazzuk a granolát majd megszórjuk áfonyával.
Jó étvágyat!