Gesztenyés cseresznyés pite

Gesztenyés cseresznyés pite

...

Hozzávalók:

30 dk liszt, 20 dk porcukor, 2 tojás sárgája, 1 csomag sütőpor, 15 dk vaj, 1/2 kg cseresznye, 2 csomag gesztenyepüré, porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk, majd 30 perce a hűtőbe rakjuk. A tésztát két részre osztjuk, az egyik felét formába nyomkodjuk. A cseresznyéket kimagvazzuk.a pite alapra morzsoljuk a gesztenyepürét, majd megszórjuk cseresznyével.

Második adagot is kinyujtjuk és kiszaggattjuk. Megkenjük a felvert tojással, szórjuk meg cukorral és 180 fokon 35 percet sütjük. Hagyjuk kihülni, majd szórjuk meg porcukorral

Jó étvágyat!