Genovai piskóta

Genovai piskóta

Ez a könnyű piskótatészta többféle réteges torta, például a Frankfurter Kranz és a Stephen túrótortájának is az alapja lehet.

Hozzávalók:

6 tojás, 38 dk keményítő, 5 dk liszt, 1 kk sütőpor, 15 dk cukor, 30 dk vaj, 4 k cseresznyepálinka, 1 kk vanilia

Elkészítés:

A tojásoka gőz felett a 15 dk cukorral kihabosítjuk. A vajat megolvasztjuk, majd langyosra hütjük. A száraz hozzávalókat átszítálva hozzáadjuk a felvert tojásokhoz vigyázva ne törjük a habot. Hozzáöntjük a vajat és a cseresznyepálinkát is. Kivajazott kuglóformába tesszük és 180 sokos ellőremelegített sütőben sütjük. Fogpiszkálóval ellenőrizzük.

Jó étvágyat!