Hozzávalók:
1/2 kg sertéshús(karaj), 2 k olivaolaj, 5 dk bacon, 1 k gyömbér, 1 k fokhagyma, 1 k chili, 1 kk szójaszósz, 1 kk szezámmagolaj, 1 kk teriaki, 1 kk osztriga szósz, 1 kk halszósz, 5 dk zöldhagymaszár, 1 cs rizs, romai saláta, só, bors
Elkészítés:
A húst ledaráljuk, majd kevés olajon megpiritjuk a bacont és a darált húst. Kiszedjük a serpenyöből és ujabb 2 k olajon megsütjük a chilit, fokhagymát, gyömbért, visszatesszük a darált húst és fűszerezzük a teriaki, osztriga, hal, szoja szósszal, meglocsoljuk a szezámmag olajjal, sózzuk, borsozzuk. A rizset odatesszük párolódni 2 csésze vizzel, amit megfűszerezünk. Kezdetén nagy lángon, majd kislángon pároljuk, mig minden folyadék el nem párolodik róla.
A húst salátalevelekre szedjük, teszünk rá egy kevés rizst és chilis majonézt.
Jó étvágyat!