Fűszeres barackos gombóc

Fűszeres barackos gombóc

...

Hozzávalók:

1 kg burgonya, 25-30 dkg liszt, 2 tojás, 2 dk vaj, csipet só, sárgabarack, kockacukor, fahéj, szerecsendió, 1/2 dl olaj, 8 k prézli, cukor, vaniliafagyi

Elkészítés:

A burgonyát enyhén sós vízben héjában megfőzzük. Lehéjázzuk és még melegen áttörjük krumplinyomóval, hagyjuk teljesen kihűlni. Hozzáadjuk a tojást, sót, vajat, lisztet, összegyúrjuk a tésztát. Ne legyen túl lágy, de túl kemény se a tészta. 
A barackokat megmossuk, és a közepébe 1 szem kockacukrot teszünk.A tésztadarabokat ellapítjuk, közepére tesszük a fél barackokat, cukrot és a fűszerkeveréket,  A tészta tetejét összecsippentjük, majd gombócokat formázunk belőle. A gombócokat az enyhén lobogó vízbe dobjuk, amikor feljönnek a víz felszínére még 2-3 percig főzzük. Közben egy serpenyőben olajat hevítünk, megpirítjuk a prézlit. Pirított morzsába forgatjuk. Vaniliafagyival tálaljuk.

Jó étvágyat!