Hozzávalók:
4 szál zöldhagyma, 2 k kápia paprika, 1/2 cspős paprika, 5 dk sonka, 15 dk csészegomba, 2 k parmezán, 1/2 dl fehérbor, snidling, só, bors, szerecsendió, 20 dk masnitészta
Elkészítés:
A tésztát bő vízben roppanósra főzzük. A felaprózott hagymát és a paprikát megkapatjuk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a sonkát is. Kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított csészegombákat is. Átforgatjuk a forró zsíradékban és felöntjük a borral. Főszerezzük és ha a tészt is megfőtt roppanósra, ráteszük és alaposan összeforgatjuk. hagyuk még pár percet a tészta főljön meg és szívja fel a gomba szósszát. Tálaláskor megszórjuk snidlinggel.
Jó étvágyat!
Nagyon fontos: ha ne ismerjük a gombákat inkább ne szedjük le! Nagyon könnyen összetéveszthetőek és nem éri meg!!!!