Fehérboros parmezános csészegomba masnitésztával

Fehérboros parmezános csészegomba masnitésztával

A tegnap szedük az év első csészegombáit, gondoltam megosztom veletek is a receptet mi lett belole:)

Hozzávalók:

4 szál zöldhagyma, 2 k kápia paprika, 1/2 cspős paprika, 5 dk sonka, 15 dk csészegomba, 2 k parmezán, 1/2 dl fehérbor, snidling, só, bors, szerecsendió, 20 dk masnitészta

Elkészítés:

A tésztát bő vízben roppanósra főzzük. A felaprózott hagymát és a paprikát megkapatjuk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a sonkát is. Kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított csészegombákat is.  Átforgatjuk a forró zsíradékban és felöntjük a borral. Főszerezzük és ha a tészt is megfőtt roppanósra, ráteszük és alaposan összeforgatjuk. hagyuk még pár percet a tészta főljön meg és szívja fel a gomba szósszát. Tálaláskor megszórjuk snidlinggel.

Jó étvágyat!

Nagyon fontos: ha ne ismerjük a gombákat inkább ne szedjük le! Nagyon könnyen összetéveszthetőek és nem éri meg!!!!