Fehérboros töltött káposzta gerslivel

Fehérboros töltött káposzta gerslivel

...

Hozzávalók:

1 fej új káposzta, 1 kg vegyes marha-sertéshús, 6-8 gerezd fokhagyma, 5 dk szalonna, 2 fej vöröshagyma, 15 dk gersli, só, őrölt bors, őrölt csemege paprika, majoránna, 4-5 db babérlevél, csombor, 2 paradicsom, 2 dl fehérbor

Elkészítés:

A káposztát ecetes, sós vizben leforrázzuk, majd levelenként leszedegetjük, ha nagyok a levelek 2be illetve 4be vágjuk.

A húst a fűszerekkel jól osszedolgozzuk. A hagymat, a szalonnát és a paprikát ledaráljuk, majd rászorjuk a paprikat is, ezzel is jól összekeverjük a hust, majd a gerslit is hozzáteszük. Az aljára pár egész levelet rakunk.  A masszát a levelekbe töltjük és szépen a cserepedénybe sorakoztatjuk. A közepére teszük a felvágott paradicsomot. A tetejét egész levelekkel lefedjük, ráöntjük a vizet, megszórjuk a zöldfűszerekkel. 180 fokon 1 órán át főzzük.

Jó étvágyat!