Fehér kenyér rizslisztes kovásszal

Fehér kenyér rizslisztes kovásszal

...

Hozzávalók a kovászhoz:

2 k rizsliszt, 1 kk cukor, 1 kk szárított élesztő

Hozzávalók:

1/2 kg liszt, 2 dl langyos víz, 1 tk só, 2 k olaj

Elkészités:

A rizsliszet, az élesztőt és a cukrot elkeverjük és felöntjük 1 dl meleg vízzel. Hagyjuk 1 órát.

A lisztet tálba szitáljuk. A közepére mélyedést formázunk, beleöntünk kevés langyos  vizet, beleöntjük a kovászt és összegyúrjuk. 10 percig dagasztjuk( géppel), ha a tészta még kér vizet adunk hozzá. Ha kész hagyjuk kellni lefedve egy fóliával 12 órát hűtőben. Kiformázzuk újra kelni hagyjuk legalább 1 órát. Egy éles késsel bevágjuk a tetejét és 200 fokos sütőben kövön sütjük. A végén permetezzük meg vízzel. 

Jó étvágyat!