Farfalle besamellszósszal és ropogos rántott csirkével

Farfalle besamellszósszal és ropogos rántott csirkével

...

Hozzávalók:

1 egész csirkemell, 10 dk (natúr) cornflakes, só, bors, olaj a sütéshez, 10 dk farfalle, 1 k liszt, 2 dl tej, szerecsendió, cayenne csili, 5 dk vaj, petrezselyem

Elkészítés:

A csirkemellből vágjunk 4 filét. A cornflakest  öntsük egy tálba. Törjük össze a pelyheket, de még maradjon szemcsés. A csirkemelleket sózzuk és borsozzuk. A lisztet öntsük egy lapos tányérba , a tojásokat is, és verjük fel. Ezután beleforgatjuk először a lisztbe, majd a tojásba, végül a cornflakesbe. A cornflakesbe nyomjuk kézzel bele a húst, hogy minél több ragadjon rá, majd süssük meg bő olajban.

A tésztát főzzük meg. Egy serpenyőben a vajból és a lisztből besamel mártást készítünk, majd felöntjük tejjel és füszerezzük csilivel, szerecsendióval és sóval, borssal. Ezt öntsük rá a tésztára, majd szórjuk meg petrezselyemmel.

Jó étvágyat!