Fahéjas, csokis, rahátos kalács

Fahéjas, csokis, rahátos kalács

...

Hozzávalók:

50 dk liszt, 1 k szárított élessztő, 1 k méz, 10 dk cukor, 3 tojás, 1 dl tej, 1 kk narancshéj, 100 gr vaj, 12 dk csokichipsz, 12 dk rahát, 1 k fahéj

Elkészítés:

A lisztet dagasztótálba szitáljuk. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a langyos tejet, a mézet, belemorzsoljuk az élessztőt. Így hagyjuk 15 percig, ezalatt az élesztő felfut. A többi hozzávalót beletéve közepesen lágy tésztát dagasztunk. Letakarva, langyos helyen a duplájára kelessztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, 3ba ossztjuk és vékony téglalappá nyújtjuk. Az egyik részt megtöltjük raháttal, a másikat fahéjjal, az utolsót pedig csokicsipsszel. Feltekerjük majd egybefonjuk. A tetejét megkenjük tojással. 180 fokos sütőben 35-40 percet sütjük.

Jó étvágyat!

karacsony, husvet