Epres vaniliakrémes tart

Epres vaniliakrémes tart

...

Hozzávalók a piskótához:

3 tojás, 6 k cukor, 6 k lisz

Hozzávalók a vanilia krémhez: 

1/2 l tej, 1 vaniliarúd, 4 tojás sárgája, 40 g keményítő, 3 k cukor

Hozzávalók: 

1/2 kg eper, 2 lap zselatin, 2 k cukor, mentalevelek

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből és a cukorból kemény habot verünk. A sárgaját és a sütőport jól összekeverjük mig kifehéredik, aztán összekeverjük és hozzáadjuk a lisztet, óvatosan kavarjuk, hogy ne törjük a habot. Formába tesszük, 180 fokos előmelegitett sütőben kb 20-25percig sütjűk. Szúropróba, ha még a fogvájó nedves hagyjuk még a sütőben.

Míg a piskóta sül, készítsük el a vaniliakrémet. A tojássárgáját kevés tejjel elkeverjük, hozzáadjuk a keményítőt a cukrot, és csomómentesre keverjük, majd a többi tejet és a vanillincukrot. Addig főzzük míg besűrűsődik, folyamatosan kevergessük. Ha kihült rákanalazzuk a kihült piskótára. Erre tesszük a szeletelt epret.

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Egy edényben 1 dl vizet melegítünk 1 kanál cukkorral( ne legyen forró a víz ). A zselatint beletesszük a cukros vízbe és ezt tesszük az eper tetejére. Mentalevelekkel díszítjük.

Jó étvágyat!