Hozzávalók az alaphoz:
5 dk kókuszreszelék, 5 dk zabpehej, 5 dk datolya, 1 k mogyoróvaj, 5 dk napraforgómag, 3 dk vaj
Hozzávalók a sajttortához:
1 kg sajtkrém, 3 dl zsíros tejszín, 5 tojás, 1 vanilia magja, 5 k édesítő, 1 citrom héja, 10 dk eper
Diszítés:
50 dk eper, 20 dk étcsokoládé, 2 dl tejszín, szártott rozsaszirom
Elkészítés:
Az alaptészta hozzávalóit késes darálóban osszedaráljuk, majd egy kibélelt tepsibe lapitjuk. 10 percet süssük 180 fokon.
A sajtkrémet elkeverjük az édesítővel, majd a tejszínnel. Egyenkét hozzáadjuk a tojásokat és a fűszereket. Ha megsült az alap erre öntjük a töltelék felét, a maradékhoz hozzáadjuk az összetört 10 dk epret. Elkeverjük és ezt a krémet is a fehér tetejére tesszük. 160 fokos előmelegített sütőben sütjük 40 percet, majd 1 órát pihentettjük a nyilt sütőben. Hűtőben hagyjuk míg teljesen ki nem hűl és megszilárdul. Akkor lesz tökéletes ha mikor kivesszük a sütőböl, még a közepe remeg mint a kocsonya:) Ilyenkor lesz finom krémes.
Az epret a tetejére szeleteljük, 2 dl tejszínt felforrósitjuk és ezt öntjük a csokira, jól elkeverjük, ezzel a ganázzsal locsoljuk meg a tetejét. Rozsaszirommal diszítjük.
Jó étvágyat!