Epres csokitorta ketó

Epres csokitorta ketó

Néha így is kell...

Hozzávalók:

10 dk vaj, 2 k stevia, 6 tojás, 6 k mandulaliszt, 2 k kakaó, 1 k sütőpor, 1 kk szódabikarbóna, 1/2 dl tejszín, 20 dk eper

24 dk 85% csokoládé, 2 dk tejszín

Elkészítés:

A szobahömérsékletű vajat a cukkorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat. A vajas masszához keverjük a kakaót, majd a lisztet  is. Sima piskóta szerü tésztát kapunk, ehez adjuk a tejszínt is. két részre osztjuk, 170 fokos előmelegített sütőben 30 percig sütjük. 

A krémnek a tejszín tűzre tesszük, majd hozzáadjuk a csokit is...addig kavargatjuk mig elkezd sűrűsödni. Hagyjuk kihülni, ha kihült szépen megkeményedik. 

A torta összeálítása is egyszerü. Az egyik piskótára tesszük a csoki felét, korberakjuk eperrel, betakarjuk a második piskótát amit ugyszintén bevonunk csokival. Cukormentes habcsókkal díszítettem és megszórtam összetört pisztáciával valamint friss eperrel.

Jó étvágyat!