Hozzávalók a gubához:
3 nagyobb kifli, 1/2 liter tej, 1 vaníliás cukor, 3 tojás, 15 dk darált dió, 8 dk cukor, 5 dk porcukor, 10 dk meggy
A kifliket hagyjuk kint, szikkadjon meg. A tejet melegítsük fel. A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, és adjuk a tejhez. Keverjük bele a vaníliás cukrot is.
A diót keverjük el a porcukorral. A kerek jénait vajazzuk ki. A kifliket karikázzuk fel, és rétegezzük egy sor kifli, megszórjuk dióbal és ide oda egy egy szem meggyel. Előmelegített sütőbe,170 fokon sussük 1 órát.
Hozzávalók a vaníliasodóhoz:
2 tojás sárgája, 1 evőkanál cukor, 2 evőkanál kemlnyitő, 1/2 liter tej, 1 vaníliás cukor
Keverjük ki a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral. Adjunk hozzáa keményitőt és a tejet, végül a vaniliát.
Jó étvágyat!