Diós csokis kalács

Diós csokis kalács

...

Hozzávalók:

60 dk liszt, 1 nagyobb tojás, 2 tojás sárgája, 5 dk cukor , 5 dk vaj , 2 dl tej, 1/2 szárított élesztő, csipet só, 1 tojás sárgája a tetejére

Töltelék:

50 dk dió, 10 dk cukor, 2 dl tej, 2 kk narancs héja, 1 kk vanilia

Csokikrém:

10 dk csoki, 1 dl tejszín

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, felfutatjuk benne a cukorral az élesztőt. Közben kimérjü a lisztet, cukrot, megolvasztjuk a vajat. Minden hozzávalót egy nagy keverőtálba teszünk és konyhai mixerrel bedagasztjuk. Ha még kell bele folyadék pótoljuk langyos vizzel. Mikor már szépen elválik az edény falátol és rugalmas a tészta, akkor van jól. 45 percig hagyuk kelni, 4 részre osztjuk, majd 1 cm vastagra nyujtjuk.

A tölteláknek minden hozzávalót összekeverünk, és felteszünk főlni. Ha besűrűsödött és olyan mint egy paszta akkor lehütjük. Ha kihült a diós massza rákenjük a kinyújtott tésztára . A csokit a tejszínnel megolvasztjuk és kihütjük, ha kihült rákanalazuk a diós töltelékre, aztán feltekerjük, bevágjuk és megkenjük a tetejét a felvert tojással. 170 fokos előmelegített sütöben sütjük kb 30 percet.

Jó étvágyat!