Hozzávalók:
1 k pirospaprika, 1 kk őröltkömény, 10 dk szalonna, 1 k bors, 1 db erős paprika, 20 dk tarja, 20 dk csülök, 4 hagyma, 5 fokhagyma, só,
20 dk tarhonya
Elkészítés:
A vöröshagymát finomra, a húst, a paprikát kockákra vágjuk, a csülköt is felkockázzuk. A szalonna felét kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát, majd rátesszük az átnyomott fokhagymát, paprikát, paradicsomot, csípős paprikát és 8-10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és kevés köményt szórunk rá. Pár percig együtt pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Addig főzük míg puha lesz. Közben felöntjük mindig vízzel.
A tarhonyát kevés olajon megpírítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal. kevés vizzel felöntjük, ha elpárolgott, megint és megint....addig míg a tarhpnya megpuhul.
Jó étvágyat!