Csülkös paszulyfőzelék

Csülkös paszulyfőzelék

A tegnap a férjemmel voltunk vásárolni, és a tudtomra adta, hogy mióta házasok vagyunk sem törtpaszulyt, sem pasulyfőzeléket nem készítettem, pedig ő mennyire szereti, pláne egy jó darab cupákkal:)

Hozzávalók:

1 egész füstölt csülök, 2 szál vékony füstölt kolbász, 1 kg tarkapaszuly, 1 hagyma, 5 babérlevél, köménymag, só, bors, 2 k zsír, 2 k liszt, 2 k pirospaprika

Elkészítés:

Egy edénybe megfőzzük a babot, a kolbászt és a csülköt, megfüszerezve sóval, borssal és a babérlevélel. Ha puhára főtt mindkettő, egy másik edényben zsiron megpiritjuk a hagymát, megszórjuk a köménnyel, majd a két kanál lisztel rántást készitünk, belerakjuk a pirospaprikat és felontjuk egy keves főzőlével.

Ovatosan beleteszük a leszürt paszulyt és az összevágott csülükdarabokat. Ha szükséges felöntjök annyi vízzel amennyi szükséges.

Tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel és friss paprikával(elhagyható).

Jó étvágyat!