Hozzávalók:
1 egész füstölt csülök, 2 szál vékony füstölt kolbász, 1 kg tarkapaszuly, 1 hagyma, 5 babérlevél, köménymag, só, bors, 2 k zsír, 2 k liszt, 2 k pirospaprika
Elkészítés:
Egy edénybe megfőzzük a babot, a kolbászt és a csülköt, megfüszerezve sóval, borssal és a babérlevélel. Ha puhára főtt mindkettő, egy másik edényben zsiron megpiritjuk a hagymát, megszórjuk a köménnyel, majd a két kanál lisztel rántást készitünk, belerakjuk a pirospaprikat és felontjuk egy keves főzőlével.
Ovatosan beleteszük a leszürt paszulyt és az összevágott csülükdarabokat. Ha szükséges felöntjök annyi vízzel amennyi szükséges.
Tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel és friss paprikával(elhagyható).
Jó étvágyat!