Csülkös krumplitokány

Csülkös krumplitokány

Ellő a bográccsal, szép az idő élvezzük ki:)

Hozzávalók:

1 nagy füstölt csülök( 1 kg), 3 k sertészsír, 5 dk zsellerszár, 5 dk sárgarépa, 5 dk vöröshagyma, 1/2 kg burgonya, 2 k pirospaprika, 2 k kömény, 1 k só, 1 k bors, 1 csokor petrezselyem, 1 csokor leostyán

Elkészítés:

A bográcsban a zsírt felhevítjük, majd megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, sárgarépát és vöröshagymát. Rátesszük a felkockázott csülkot, megszórjuk a füszerekkel, felöntjük vízzel, és addig főzzük kis lángon míg puhára fől a csülök. A burgonyát hámozzuk meg és a csülök omlos tegyük rá, még adjunk hozzá annyi vizet, hogy lepje el. Főzzük míg a burgonya is puha lesz, majd a végén szórjuk meg a felapritott zöldekkel.

Rukkola salátával tálaltam, kevés paradicsommal.

Jó étvágyat!