Csokoládés női szeszély

Csokoládés női szeszély

...

Hozzávalók a laphoz:

5 tojás, 5 k liszt, 5 k cukor, 2 k kakaó, 1/2 sütőpor, eperdzsem

Hozzávalók a krémhez:

20 dk csoki, 5 dl tejszín, 1 kk zselatin

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A két tojás sárgáját félreteszük a krémbe. A fehérjétől és a cukorból kemény habot verünk. A sárgaját és a sütőport jól összekeverjük mig kifehéredik, aztán összekeverjük és hozzáadjuk a lisztet és a kakaót majd óvatosan kavarjuk, hogy ne törjük a habot. Tepsibe tesszük, 180 fokos előmelegitett sütőben kb 20-25percig sütjűk. Szuropróba, ha még a fogvájó nedves hagyjuk a sütőben. Ha megsült a piskóta még forrón megkenjük jó alaposan a dzsemmel. Hagyuk kihülni teljesen.

A csokoládét feltörjük kis kockákra ráöntünk 2 dl tejszínt és 2 perce beteszük a mikróba. Ha megolvadt a csoki jól elkeverjük a tejszinnel és ebbe szórjuk a zselatint, amedig még meleg. A maradék tejszínt felverjük, majd elkeverjük a  csokival. Ezt a habot kenjük a dzsemes piskótára. Legalább 1-2 órára tegyük hűvös hejre.

Egészségetekre