Csokoládés cseresznyés sütemény

Csokoládés cseresznyés sütemény

...

Hozzávalók:

5 dk kakaó, 30 dk liszt, 1 kk sütőpor, 1 kk szódabikarbóna, 1 kk só, 15 dk vaj, 15 dk cukor, 1 k vanilia, 3 tojás, 10 dk csokicsipsz, 20 dk cseresznye, 1 dl cseresznyelikör, cseresznyelekvár a tetejére

Elkészítés:

A cseresznyét, a cseresznyelikörrel  összeturmixoljuk. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával átszitáljuk. A szobahömérsékletü vajat a cukkorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat. A vajas masszához keverjük a kakaót, majd a lisztet is. Sima piskóta szerü tésztát kapunk és ebbe forgassuk a csokicsipszeketés adjuk hozzá a cseresznyepürét és a cseresznyedarabokat is. A formát kikenjük vajjal, 170 fokos előremelegített sütőben sütjük 1 órán keresztül. Ha megsült kenjük meg a tetejét dzsemmel és hagyjuk kihülni.

Jó étvágyat!