Csirkemelles spenótos, epres saláta citromos öntettel

Csirkemelles spenótos, epres saláta citromos öntettel

...

Hozzávalók a salátához:

1 csirkemell, 15 dk spenót, 6 szem eper, 10 dk koktélparadicsom, só, bors

Hozzávalók az öntetthez:

1 k mustár, 1 k juharszirup, so, bors, 1/2 citrom leve, 5 k olaj

Elkészítés:

A csirkemellet sozzuk, borsozzuk, majd kevés olajon pirosra sütjük.A spenótot egy tálba tesszük, az epret és a paradicsomot kettévágjuk, rátesszük a spenótra, sózzuk, borsozzuk. A mustárt a juharsziruppal, a citrommal és a főszerekkel elkeverjük, majd az olajat folyamatosan adagoljuk mig emulgealodnak. A tálalás előtt rátesszük a salátára, a hússzeletekkel együtt!

Jó étvágyat!