Hozzávalók:
5 dk méz, 10 dk vaj, 10 dk porcukor, 1 db közepes tojás, 30 dkg liszt, 1 kk reszelt gyömbér, 1 kk reszelt citrom, 1/4 kk sütőpor
Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk a mézzel, de nem kell forralni, csak a a vaj olvadjon fel. Ebbe belekeverjük a porcukrot, majd ha a mézes rész nem meleg a tojást is. A lisztet, sütőport és a fűszereket összekeverjük. Lehet mézeskalács fűszerkeverékkel is készíteni, ebből 2 teáskanálnyi szükséges. A lisztes és a mézes keveréket összedolgozzuk, majd fóliába csomagolva 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Kihűlés után a tésztát lisztezett deszkán kb. 3mm vastagra nyújtjuk, majd lehet formázni: sütipecséttel, mintakiszúróval. Sütőpapírral bélelt tepsiben előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!