Burgonyával, citrommal és olivabogyóval sült csirke

Burgonyával, citrommal és olivabogyóval sült csirke

Burgonyával, citrommal és olivabogyóval sült csirke receptje



Hozzávalók:
1kg burgonya, 1-2 fej lilahagyma, 100 g kimagozott zöld olivabogyó, 1 citrom, 50g húsos füstölt szalonna, 3 babérlevél, 2 evőkanál paradicsompüré, 2evőkanál balzsamecet, 150 ml tyukhúsleves, 1 konyhakész csirke-lehetőlegtanyasi-, 2 evőkanál olivaolaj, tengeri só, frissen őrölt bors, a diszitéshez petrezselyem.

Elkésztés:

A sütőt 180 C fokra előmelegitjük. A csirkét nagyobb darabokra,a burgonyát kockára, a lila hagymát 
cikkre, a citromot karikára vágjuk. Rászorjuk a csikokra vágott füstölt szalonnát, a lila hagymát, a citromot, a zöldolivát és a babért. A paradicsompürét és balzsamecetet belekeverjük a tyukhúslevesbe,majd a burgonyára öntjük.A tetejére helyezzük a csirkedarabokat,sózzuk-borsozzuk,és meglocsoljuk az olivaolajjal.Legalább 50 
percig sütjük,vagy addig, amig a csirke aranybarnára nem sül.
A csirkedarabokat előmelegitett tálra tesszük,alufóliával lefedjük és melegen tartjuk.A sütő hőmérsékletét 220 C fokra emeljük, és a tepsit visszatoljuk a sütőbe.Kb. 10 percig sütjük, vagy addig ,amig a burgonya is szép szint nem kap.
A húst visszatesszük a burgonyára , majd a tálan frissen vágott petrezselyemmel megszorva tesszük az asztalra.

Jó étvágyat.