Hozzávalók a kovászhoz:
4 k liszt, 1 kk cukor, 1 cs szárított élesztő, 1 dl meleg víz
Hozzávalók a kenyérhez:
45 dk liszt, 2 dl víz, só, 2 krumpli, 1/2 dl napraforgóolaj
Elkészítés:
A kovászt előző nap elkészítjük és szobahőmérsékleten tartjuk másnapig.
A lisztet tálba szitáljuk. A közepére mélyedést formázunk, beleöntünk kevés langyos vizet, beleöntjük a kovászt és összegyúrjuk. Beletörjük a megfőtt burgonyát is. 10 percig dagasztjuk( géppel), ha a tészta még kér vizet adunk hozzá. Ha kész hagyjuk kellni lefedve egy fóliával 4 órát. Kiformázzuk, majd megint 3 óra kelesztés. Egy vaslábosba tesszük amit előzöleg előmelegítettünk és 200 fokon lefedve sütjük 50 percet.
Jó étvágyat!