Hozzávalók a tésztához:
1 kg liszt, 5 dl tej, 1 plikk száritott élesztő, 1 kk cukor, 2 kk só, 1 dl víz, 2 tojás sárgája, 1 k zsír
Hozzávalók a krémhez:
15 dk vaj, 1 kk só, 1 csokor bazsalikom, 2 szál hagyma, 5 cikk fokhagyma, 1 kisebb csokor petrezselyem, 1 tojás,
Valamint:
1 tojás, a tetejére napraforgó mag
Elkészítés:
A liszthez és a száraz hozzávalókhoz hozzákeverjük mixerrel a langyos tejet és a vizet. Lágyabb tésztát gyurunk, majd duplájára kelesztjük, kb 2 óra alatt(hőmérséklettől függ). Lisztezett felületen ketté osztjuk a tésztát, majd jó vékonyra nyujtjuk.
A krémet késes mixerrel jól eldolgozzuk, majd ezt kenjük a kinyújtott tészta tetejére. Feltekerjük és rombuszokat vágunk belőle. Úgyangy járunk el a megmaradt tésztával is. A tetejét megkenjük tojással és megszórjuk napraforgó maggal. 180 fokos előmelegitett sütőben 25-30 percig sütjük.
Jó étvágyat!