Barnasörös sajtkrémmel töltött zsemle

Barnasörös sajtkrémmel töltött zsemle

...

Hozzávalók:

1/2 kg liszt, 1/2 cs szárított élesztő, 2 dl langyos víz, 1 tk só, 2 k repceolaj

Hozzávalók a sajtszószhoz:

5 dk vaj, 5 dk liszt, 20 dk füstölt sajt, 3 dl barnasör, só, bors, szerecsendió

Elkészítés:

Készítsük el előbb a sajtkrémet, mert le kell hülnie. A vajból és a lisztből besamelt készítünk majd felöntjük a sörrel. Beleteszük a lereszelt sajtot és simaára keverjük.  Tegyük egy tálba a cukrot, az élesztőt és a langyos víz 1/3-ad részét. Ezeket csomómentesen keverjük el, majd tegyük bele az olajat. Majd a lisztet és a sót tegyük a dagasztógép üstjébe. Öntsük hozzá a kikevert tojásos keveréket, és a maradék vizet. A tésztát dagasszuk simára, majd picit lisztezzük meg a tetejét, takarjuk le légmentesen folpackkal és érleljük 40 percig. Ha lejárt a 40 perc, osszuk a tésztát annyi egyenlő részre, ahány zsemlét készítünk. Nyujtsuk ki a darabokat és tültsók meg, hagyjuk őket pihenni 5-10 percet.  Egy benedvesített konyharuhával takarjuk le, és fél órát hagyjuk kelni szobahőmérsékleten a tésztákat. Tegyünk fel forrni egy lábos vizet, amiben elkevertünk egy csipet sót. A megkelt tésztákat ebben főzzük oldalanként 15-20 másodpercig. Itt arra kell figyelnünk, hogy azaz oldala, amelyik kelesztés közben lefelé volt, azaz oldala legyen felül fürösztés közben. 15-20 másodperc után fordítsuk meg a vízben, majd egy szűrőkanállal emeljük ki és tegyük egy sütőpapírral fedett tepsire. Szórjuk meg  sóval és rögtön tegyük be egy 220 C-fokra előmelegített sütőbe, 13-14 perc alatt süssük arany barnára.

Jó étvágyat!