Barnasörös gőzben sült-párolt csirke

Barnasörös gőzben sült-párolt csirke

Én nagyon szeretem a csirkét, a férjem ugyan nem...de néha úgy alakitjuk Norbival, hogy ez is legyen a vasárnapi asztalon.

Hozzávalók:

1 ek piros paprika, 2 ek fokhagyma reszelve, 1,5 tk frissen őrölt feketebors, 3/4 tk frissen reszelt szerecsendió, csipet só, 1 ek cukor, 1 egesz csirke, 1 ek oliva olaj

Elkészítés:

A hozzávalókat keverjük össze, majd kenjük be vele a csirkét. Köretnek krumplit, avokádót, zöldségeket tetszés szerint dobhatunk a tálcába. A csirkét ráhuzzuk a sörre és megkötjük a két lábát illetve a szárnyait, hogy álljon stabilon az üvegen. 1,5 órán át hagyjuk pácolodni majd 150 fokon süssük ki. Az utolsó 30 percben huzzuk fel a sütőt 200fokra.

Jó étvágyat!