Hozzávalók a lapokhoz:
35 dk liszt, 15 dk zsír, 1 tojás sárgája, 1 sütőpor, 2 k citrom leve, 3 k tejfől, 5 dk cukor
Hozzávalók a habcsók laphoz:
2 tojás, 3 k mandulaliszt, 2 k darált dió, 3 k cukor, 1 k citromlé
Citromkrém:
1 citrom, 2 k sajtkrém, 3 dl tejszín, 2 tojás fehérje, 2 k porcukor, 3 kk zselatinpor
Málnás epres zselé:
5 dk eper, 5 dk málna, 1/2 dl brendy, 3 k cukor, 5 kk zselatinpor
Tetejére:
3 k karamelszósz, 3 k darált dió, csokidrazsék
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, apránként adjuk hozzá a tejfölt. Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk. 3 cipóra osztjuk,sütőpapírral fedett lemez tepsiben sütjük 180 fokos sütőben.
A habcsóklaphoz a tojásfehérjéból, a citromléből és a cukorból kemény habot verünk. Addig habosítjuk míg a cukorszemcsék elolvadnak. Hozzákeverjük a darált diót és a mandulalisztet és tepsi hátán sütjük.
A citomkrém is gyorsan elkészíthető. Mixerben elkeverem a sajtkrémet a porcukorral, majd lassan adagolom hozzá a folyékony tejszínt és addig habositom míg meg nem keményedig. Közben a tojás fehérjét is kihabositom 2 k cukorral, és ezt is hozzáadom, a citrom levével és lereszelt héjával együtt. A végén a melegvízben feloldott zselatint.
A zselének a gyümölcsöket összeturmixoljuk, hozzáadjuk a brendyt, cukrot és a zselatint. Odateszük egy lábosban, hogy melegedjen fel. Vigyázzunk ne legyen túl forró a szósz, mert nem fog bezselésedni. Kibélelt tepsibe üntjúk és hagyuk megdermedni.
A karamelszószt összekeverjük a megpiritott dióval és állíthatjuk is össze a süteményt.
Az első lapra egy réteg citromos krém kerül, rá egy masik lap és ujabb citromos krém. A harmadik lap lesz a habcsóklap, újabb réteg krém, de ez már véknyabb mint eddig és erre a zselé. Az utolsó lap következik, majd a karamelszósz és a csokidrazsé. Legalább 12 órát hagyuk a hütőben, hogy a süti álljon össze és puhuljon meg.
Jó étvágyat!