Almás mangós kuglóf cukormázzal

Almás mangós kuglóf cukormázzal

...

Hozzávalók:

10 dk vaj, 10 dk cukor, 3 tojás, 20 dk almás mangópüré, 1 dl tej, 1 naracs héja, 1 kk szódabikarbóna, 1 kk sütőpor, 40 dk liszt, kevés citromlé, 4 k porcukor,

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával átszitáljuk. A szobahömérsékletü vajat a cukkorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat. A vajas masszához keverjük a többi hozzávalókat, majd a lisztet is. Sima piskóta szerü tésztát kapunk. 170 fokos ellőremelegített sütőben sütjük 1 órán keresztül. A tetejére a porcukrot a citromlével keverjük össze és öntsük a kuglóf tetejére. Szórjuk meg naracshéjjal.

Jó étvágyat!