Alfőldi csipetkés marhagulyás avagy Csányi gulyássa

Alfőldi csipetkés marhagulyás avagy Csányi gulyássa

Bélteken készítettük el kedves barátommal Csányi Sándorral a főzöverseny keretei belül 2017 ben

Hozzávalók:

(mi 60 litert készítettünk, de a recept 6 literhez van)

1 kg marhacomb, 2 db marhalábszár szelet, 10 dk zsír, 10 dk szalonna, 1,5 kg burgonya, 2 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 1 paradicsom ,1 paprika, 1 k kakukkfű, 2 k pirospaprika, só, bors, 1 csomag csipetke

Elkészítés:

A zsírt a bográcsban felolvasztjuk, hozzáadjuk a szalonnát és megpiritjuk a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot és fokhagymáat is. Sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a felkockázott húst. Addog sütjük míg elfől a hús leve és lepirul. Akkor adunk még hozzá vizet és addig főzzük míg a hús megpuhul. Ekkor kerül hozzá a felkockázott burgonya és a paprika. Ha felforr a csipetkét is beleteszük és hagyjuk megfőni. Ha szükséges még utána sózunk.

Jó étvágyat!