A la grec csorba

A la grec csorba

...

Hozzávalók:

2 csirkeszárny, 2 egész comb, 1 csirkemell, 3 sárgarépa, 1/2 zeller, 1 kisebb krumpli, 1 hagyma, 3 cikk fokhagyma, 1 k zsír, 2 k rízs, 1 csokos petrezselyem, 1 k tárkonos ecet, 1 kisebb csokor kapor, 2 tojás sárgája, 100 ml tejfel

Elkészítés: 

A csirkehúst megfőzzük kevés sóval és borsal. Az mégjobb ha csirkelevesben főzzük és még leveslé is maradt. A zöldségeket kisebb kockára vágjuk. Egy edényben zsíron megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a zöldségeket és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük 1 l hús levével vagy csirkelevessel. Ha megpuhult hozzáadjuk a krumplit, a feldarabolt kicsontozott csirkehúst és a rizst, míg megpuhul elkészítjuk a habarást. A tojássárgáját a tejfelel kikavarjuk majd hőkiegenlitéssel hozzáadjuk a leveshez. Hozzáadjuk a tárkonyecetet egy kevés tárkonyt, petrezselymet és a kaprot. 

Jó étvágyat!